06.09.2019.
Početak školovanja 18. naraštaja Visoke dočasničke izobrazbe

Dana 2. rujna 2019. na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ otpočelo je školovanje 18. naraštaja Visoke dočasničke izobrazbe, Dočasničke škole „Damir Tomljanović Gavran“.

Na ovu, četvrtu razinu dočasničkog školovanja, tijekom kojeg se stječu kompetencije za rad na najvišim dočasničkim dužnostima, upućeno je 15 polaznika, od toga 11 iz Oružanih snaga Republike Hrvatske i 4 iz prijateljskih i savezničkih zemalja: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Slovenije.

U sljedećih 10 mjeseci, koliko traje ovo školovanje, polaznici će kroz tri modula (Opći modul, Modul taktičkih operacija i stožernog rada i Modul strategije i operativnog umijeća), realizirati zahtjevni Nastavni plan i program od čak 1274 nastavna sata. Osim teoretske nastave, školovanje se sastoji od mnoštva vježbi, samostalnog rada i rada u skupini, nastavnih posjeta, terenske nastave, programa zdravstvene i tjelesne kulture i programa aktualnih predavanja.

Tijekom nastavnih posjeta i terenske nastave, polaznici će se upoznati i s prirodnim ljepotama te kulturno-povijesnim znamenitostima Lijepe naše.

Tekst i foto: VDI