26.08.2019.
Nova akcija darivanja krvi Hrvatske vojske u Zemuniku

Pripadnici Hrvatske vojske darivali krv u Zemuniku, a humanim akcijama odaziva se oko 150 stalnih darivatelja.

Pripadnici postrojbi Hrvatske vojske iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku uključili su se u ponedjeljak, 26. kolovoza 2019. u humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcija darivanja krvi organizira se u vojarni u Zemuniku duži niz godina, a aktivno je uključeno oko 150 stalnih darivatelja, koji se u prosjeku tri puta godišnje odazivaju ovoj humanitarnoj akciji.

Zapovjednik 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Mario Pleša istaknuo je kako Hrvatska vojska i ovom akcijom pokazuje humanost na djelu. "Rado se odazivamo plemenitim akcijama darivanja krvi za kojom uvijek postoje potrebe, posebno u ljetnim mjesecima. Drago mi je što se sa svakom novom akcijom uključuje sve veći broj novih darivatelja te želimo poručiti kako lokalna zajednica i potrebiti mogu uvijek računati na našu spremnost i solidarnost u darivanju krvi“, istaknuo je brigadir Pleša.

Uz pripadnike zrakoplovnih postrojbi 93. zrakoplovne baze i Središta za obuku HRZ-a "Rudolf Perešin", akciji su se priključili i djelatnici Pukovnije protuzračne obrane te ustrojbene cjeline Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman", Zapovjedništva za potporu, Pukovnije vojne policije i Zapovjedništva za kibernetički prostor .

I ova akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizirana je u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar te gradskim društvom Crvenog križa Zadar.

Tekst i foto: HRZ / Marinko Karačić