01.08.2019.
Najbolji vojnici i dočasnici travnja, svibnja i lipnja 2019.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, 01. kolovoza 2019. uručio je priznanja najboljim vojnicima i dočasnicima Oružanih snaga RH za travanj, svibanj i lipanj 2019. na prigodnoj svečanosti upriličenoj u Glavnom stožeru OS RH u Zagrebu.

Na svečanosti su, uz načelnika GS generala Šundova, sudjelovali i načelnik Provedbenog odjela – izvršni časnik NGS brigadir Siniša Ciglenečki, zamjenik načelnika Personalne uprave GS brigadir Nenad Samardžić, o.d. prvog dočasnika OS RH časnički namjesnik Michael Fanuko i prvi dočasnici postrojbi nagrađenih.

Priznanja za izvanredne rezultate postignute u svom radu primili su:

najbolji dočasnik travnja 2019. – stožerni narednik Alojz Ferek

najbolji vojnik svibnja 2019. - vojnik Milorad Jelisavac

najbolji dočasnik svibnja 2019. – nadnarednica / VS Ljuba Vilušić

najbolji vojnik lipnja 2019. – pozornik Darko Vladić

Zbog trenutnog sudjelovanja u NATO misiji Odlučna potpora u Afganistanu priznanja za izvanredne rezultate postignute u svom radu nisu bili u mogućnosti primiti najbolji vojnik travnja razvodnik Hrvoje Kalaica i najbolji dočasnik lipnja stožerni narednik Krešimir Krešić, te će im se iste uručiti po povratku u Domovinu.

Ovom je prilikom priznanje za najboljeg dočasnika mjeseca siječnja 2019. godine primio i skupnik Josip Begović koji zbog sudjelovanja u NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj nije mogao nazočiti svečanosti u svibnju 2019.

Petero pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske proglašeno je najboljim vojnicima i dočasnicima, a priznanja su dobili za profesionalan, predan i savjestan rad u svojim postrojbama, ali i u međunarodnim aktivnostima Oružanih snaga RH.

General Šundov pohvalio je njihova postignuća te im čestitao i zahvalio u ime svih pripadnika Oružanih snaga RH. Istaknuo je važnost Dočasničkog lanca potpore OS RH te zatražio da se i nadalje njeguje ova tradicija i odabir najboljih među nama. „Posebno mi je drago vidjeti kako su pojedinci ovdje prepoznati već na samom početku karijere i to je ono čemu treba težiti. Lijepo je vidjeti ovaj spoj mladosti i iskustva te bih posebno naglasio kako našu vojsku uz profesionalizam krasi i velika ljudskost“. General Šundov na kraju je svim nagrađenim poželio uspjeh u budućem radu.

Tekst i foto: KNGS