30.07.2019.
Svečanost primopredaje dužnosti zapovjednika topničko raketne bojne GOMBR

Dana, 30. srpnja 2019. u vojarni „Bilogora“, Bjelovar, održana je svečanost primopredaje dužnosti zapovjednika topničko raketne bojne, gardijsko oklopno mehanizirane brigade. Dužnost je predao pukovnik Željko Bosorić, a novu dužnost primio je bojnik Marijan Žukina. U svom oproštajnom govoru pukovnik Bosorić zahvalio se svima na dosadašnjem radu i naglasio;

“Posebno me radosti što postrojbu preuzima bojnik Žukina, osoba koja ima sve kvalifikacije za ovu dužnost, osoba koja je svoj vojni put započela kao malodobni branitelj u Domovinskom ratu, osoba koja je bila dugogodišnji voditelj pododsjeka S-3, osoba koja je bila najbolji polaznik Zapovjedno stožerne škole u svojoj klasi, osoba koja ima veliko iskustvo u međunarodnim vojnim operacijama i osoba koja će nakon zapovjedanja 5. HRVCON-om ojačane prednje pristutnosti u Republici Poljskoj preuzeti i zapovjedanja topničko raketnom bojnom. Namjerno ovdje ponavljam nekoliko puta riječ “osoba”, jer se doista radi o specifičnoj osobi koja svojim dosadašnjim radom, zalaganjem i iskustvom, zaslužuje u svakome pogledu ovakvu zapovjednu dužnost.”

Okupljenima se je obratio bojnik Marijan Žukina sa emotivnim i motivirajućim govorom, sa namjerom što bolje suradnje i samorazvoja za trajanja njegovog mandata, kako sa podređenim zapovjednicima, tako i sa nadređenim zapovjednikom brigade, brigadirom Mijom Validžićem.

Brigadir Mijo Validžić oprostio se je sa pukovnikom Željkom Bosorićem i zaželio mu uspješnu karijeru u budućoj postrojbi, a bojniku Marijanu Žukini je zaželio dobrodošlicu na novu dužnost i uspješnu karijeru da opravda ukazano mu povjerenje.

Na kraju službenog dijela, novi zapovjednik topničko raketne bojne, bojnik Žukina uručio je pukovniku Bosoriću prigodne poklone i zaželio mu je puno uspjeha u daljnjem životu i radu na novoj dužnosti u topničko raketnoj pukovniji.

Primopredaji su nazočili, uz zapovjednika gombr, prvi dočasnik gombr, časnički namjesnik Dražen Horvat, predstavnici zapovjedništva brigade, te zapovjednici i prvi dočasnici podređenih postrojbi gombr.

Tekst: GOMBR / sžn Robert Horvat

Fotografije: GOMBR / sžn Željka Benjak