19.07.2019.
Završena obuka pripadnika Libijske ratne mornarice i obalne straže

Svečanom dodjelom diploma u vojarni „Admiral flote Sveto Letica-Barba“ Split u petak, 19. srpnja 2019., završen je Temeljni tečaj ronjenja, kojeg su u Središtu za obuku Hrvatske ratne mornarice (SzO HRM) pohađali pripadnici Libijske ratne mornarice i obalne straže.

Tijekom pet tjedana obuke, koja se provodila u vojarni „Admiral flote Sveto Letica-Barba“, na bazenima sportskih objekata „Poljud“ te u širem akvatoriju Splita polaznici tečaja stekli su znanja i vještine te su osposobljeni za dužnosti brodskog ronioca.

Ovo je treći ovakav tečaj koji su pripadnici Hrvatske ratne mornarice, u sklopu EU operacije EUNAVFOR MED „SOPHIA“, organizirali i proveli za potrebe Libijske ratne mornarice i obalne straže.

Tijekom svečanosti dodijele diploma polaznicima su se obratili zapovjednik SzO HRM-a kapetan bojnog broda Ivan Vuković te predstavnik Zapovjedništva Operacije EUNAVFOR MED „SOPHIA“ pukovnik Alessandro D'Angelo.

Zapovjednik SzO HRM-a u svom je obraćanju istakao: „Veliki dio naših instruktora ima i međunarodno iskustvo koje su stekli pohađanjem različitih tečajeva u drugim državama te sudjelovanjem u međunarodnim misijama i operacijama. Uvjeren sam kako su našim polaznicima prenijeli znanja iz ronilaštva koja će im poslužiti u njihovom daljnjem radu“.

Tekst i foto: OJI HRM