19.07.2019.
Upisan 17. naraštaj kadeta na vojne studijske programe

Na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ (HVU) u Zagrebu i Splitu, 18. i 19. srpnja 2019. godine proveden je upis novog, 17. naraštaja kadeta na vojne studijske programe.

U Zagrebu je upisano 48 kadeta na sveučilišni preddiplomski studij Vojnog vođenja i upravljanja od koji je devet iz Bosne i Hercegovine. Na sveučilišni preddiplomski studij Vojno inženjerstvo upisalo se 29 kadeta od kojih je pet iz Bosne i Hercegovine. Za oba studijska programa bit će raspisan natječaj za jesenski upisni rok.

Za integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojno pomorstvo u Splitu, upisalo se 25 kadeta za potrebe Ministarstva obrane i 2 kadeta za potrebe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nakon upisa kadeti su potpisali Ugovor o kadetskoj službi te Ugovor o redovitom studiranju sa Sveučilištem u Zagrebu i Sveučilištem u Splitu. Novim kadetima u rujnu slijedi pripremni kamp u trajanju od tri tjedna i polaganje svečane prisege dok akademska godina počinje 23. rujna 2019. godine.

Tekst: pk Zdravko Lovašen

Foto: sžn Dražen Volarić