11.06.2019.
Nastupni posjet vojnog izaslanika Bosne i Hercegovine na HVU

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ general-bojnik Mate Pađen, primio je u utorak, 11. lipnja 2019. u nastupni posjet vojnog izaslanika Bosne i Hercegovine brigadira Matu Đukića.

General Pađen čestitao je vojnom izaslaniku na imenovanju i naglasio odlične bilateralne odnose dviju zemalja koja se posebno očituje na polju izobrazbe.

Brigadir Đukić zahvalio se na srdačnoj dobrodošlici i rekao da će se zajednička suradnja i dalje nastaviti na najvišem nivou. Također je naglasio da će slijediti smjernice svog prethodnika te dati svoj doprinos u jačanju bilateralne suradnje.

Prigodom posjete Učilištu brigadir Đukić sastao se i s pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji se školuju na HVU. Trenutno se na školovanju nalazi 32 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, od kojih je 21 na preddiplomskim sveučilišnim studijima Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, jedan na Visoko dočasničkoj izobrazbi, jedan na Naprednoj dočasničkoj izobrazbi, sedam na Zapovjedno stožernoj školi i dvoje polaznika se školuje na Ratnoj školi.

Tekst: pk Zdravko Lovašen

Fotografije: sžn Dražen Volarić