10.06.2019.
Treći tečaj obuke borilačkih vještina za pripadnike GOMBR

Treći ovogodišnji tečaj obučavanja pripadnika GOMBR borilačkim vještinama, upravo je u tijeku, a traje u vremenskom razdoblju od 3. do 14. lipnja 2019. godine u Vinkovcima, vojarna 5.gardijske brigade „Slavonski Sokolovi“.

Navedeni tečaj se provodi u cilju prevencije i unapređenja zdravstvenog statusa, te profesionalnih sposobnosti pripadnika GOMBR.

Pozdravljajući prisutne, uz naznaku da je ovo najmasovniji dosadašnji tečaj borilačkih vještina u GOMBR (više od 30 polaznika) satnik Veočić, časnik za kineziologiju u GOMBR, naglasio je svrhu i korisnost tečaja za razvoj vojničke motorike, funkcionalnih sposobnosti, te naposljetku i nastavak karijere svakog vojnika, dočasnika i časnika koji će se baviti sportom općenito u OSRH.

Tečaj su pohađali djelatnici Oklopne bojne, 1.mb „Sokolovi“, 2.mb „Pume“, Tenkovske bojne „Kune“, Vojno-obavještajne satnije, Inženjerijske bojne, PZO bojne, Topničko-raketne bojne, Zapovjedne satnije, Satnije veze i Logističke satnije.

Tečaj traje dva tjedna, a provode ga npr Tomislav Đaković i ds Josip Ilijević. Namijenjen je osposobljavanju vojnika dočasnika i časnika koji rade ili će raditi na mjestima obučavatelja u svojim postrojbama.

"Vježbanje borilačkih vještina i sposobnosti borenja u HV pridonose razvijanju kapaciteta koji pomažu vojniku da se lakše nosi sa svojim svakodnevnim fizičkim i psihičkim izazovima te stresnim okruženjem u kojemu radi i djeluje, podižući pri tome kvalitetu življenja. Zahvaljujem se Zapovjedniku GOMBR, brigadiru Miji Validžiću, te satniku Peri Veočiću, časniku za kineziologiju GOMBR, što su prepoznali važnost korištenja borilačkih vještina u našoj brigadi kao „operativnog alata“ svakoga modernog vojnika", ističe provoditelj programa „Borilačkih vještina u GOMBR“ , npr Đaković.

Tekst i foto: GOMBR / T. Đaković