10.06.2019.
Promocija polaznika 11. naraštaja Izobrazbe časnika u funkcionalnom području

Na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ (HVU) u petak, 7. lipnja 2019. godine održana je promocija završetka 11. naraštaja Izobrazbe časnika u funkcionalnom području te su tom prilikom uručena uvjerenja o završetku izobrazbe.

Na svečanosti su nazočili dekan HVU-a brigadir Boženko Đevoić, načelnik Odjela planiranja i potpore u Centru vojnih škola „Petar Zrinski“ kapetan bojnog broda Marijan Dražetić, načelnici katedri, nastavnici i instruktori koju su proveli izobrazbu.

Izobrazbu je uspješno završilo 53 časnika, a najboljim polaznikom naraštaja proglašen je satnik Djuro Kandrać iz Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, druga je bila bojnica Jasminka Šoić iz RACVIAC-a dok je treći bio bojnik Tomislav Paj iz 91. Zrakoplovne baze.

Izobrazba časnika u funkcionalnom području treća je razina slijedno rastuće izobrazbe časnika, kojoj je težište na razvoju izvrsnosti u funkcionalnim područjima. Izobrazba traje četiri mjeseca, a sastoji se od općeg modula, strukovnog modula i tečaja za višeg stožernog časnika.

Tekst: pk Zdravko Lovašen

Foto: sžn Dražen Volarić