06.06.2019.
Obuka osvježenja instruktora i obuka za instruktore MRAP vozila i HMMWV

U požeškom Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva provedena je obuka osvježenja instruktora na M-ATV, Maxx Pro Plus, RG HAGA i HMMWV M1151. Istovremeno se provodila obuka za instruktore MRAP vozila i HMMWV.

Cilj i zadaća obuke je osposobljavanje pripadnika OSRH za obučavatelje odnosno instruktore koji će obučavati rukovatelje navedenim vozilima te razmjena iskustava u održavanju istih. Vrednovanje i certificiranje je proveo ocjenjivački tim Nacionalne garde Minesote. Nakon provedene obuke polaznici, pripadnici SzOiDL Pozega, su dobili certificate o osposobljenosti za obucavatelje na vozilu MRAP Recovery Vehicle (MRV).

Voditelj obuke bjn Boris Galic istaknuo je visoku razinu motivacije i profesionalnosti, kako kod nasih pripadnika – polaznika obuke, tako i kod instruktora Nacionalne garde Minnesote te su sve planirane zadace u potpunosti provedene. Posebno se zahvalio Nacionalnoj gardi Minnesote i Postaji za obuku odrzavanja, sto su omogucili nasim pripadnicima rad u izvrsnim uvjetima i stjecanje neophodnih znanja I sposobnosti.

Tekst i foto: bjn Goran Mažar