04.06.2019.
Izaslanstvo Ministarstva obrane Crne Gore u Centru vojnih škola „Petar Zrinski“

Izaslanstvo Ministarstva obrane Crne Gore, predvođeno pukovnikom Pericom Bojičićem posjetilo je 4. lipnja 2019. godine Centar vojnih škola „Petar Zrinski“ na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" (HVU). Goste je primila prodekanica za studijske programe HVU-a brigadirka Vesna Trut i zapovjednik Kadetske bojne „Predrag Matanović“ satnik Hrvoje Šimleša.

Tijekom posjete izaslanstvo se sastalo s crnogorskim kadetima kao i s predstavnicima Dekanata i Kadetske bojne te su vođeni razgovori o akademskim uspjesima kadeta, vojnoj obuci, mogućnosti nastavka školovanja na diplomskom studiju kao i nastavku daljnje suradnje posebno na polju školovanja crnogorskih kadeta na HVU. Također, izaslanstvo je obišlo i Kampus, smještajne i učioničke prostore te sportske objekte.

Sutra će crnogorsko izaslanstvo posjetiti vojarnu „Admiral flote Sveto Letica-Barba“ u Splitu te će se sastati s predstavnicima HVU-a u Splitu kao i crnogorskim kadetima koji se školuju na sveučilišnom preddiplomskom i diplomskom studiju Vojno pomorstvo.

Na sveučilišnim preddiplomskim i diplomskim studijima Vojno inženjerstvo, Vojno vođenje i upravljanje i Vojno pomorstvo školuje se šest kadeta iz Crne Gore.

Tekst: pk Zdravko Lovašen

Fotografije: sžn Dražen Volarić