03.06.2019.
Mješoviti pjevački zbor HRM-a na 2. Regionalnoj smotri zborova

Druga regionalna smotra zborova „Canta Dalmatia“, održana u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, u subotu, 1. lipnja 2019., okupila je sedam zborova iz Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije.

Pozivu organizatora ove dvodnevne manifestacije zborskog pjevanja odazvao se i Mješoviti pjevački zbor Hrvatske ratne mornarice. Voditelj zbora maestro Marijo Krnić za ovu prigodu odabrao je skladbe „Plovi, plovi“, „All my trials“, „Audite, silete“ te „Bring me little water, Sylvie“. Dobra uvježbanost zbora HRM te inspirativno okruženje rezultirali su nadahnutom izvedbom koju je publika nagradila srdačnim aklamacijama.

U cilju afirmacije klasičnog zborskog repertoara te zborskog pjevanja uopće, program smotre obuhvatio je i seminar za dirigente i voditelje zborova.

Na smotri su sudjelovali zborovi iz Splita, Trogira, Kaštela, Drniša i Makarske. Publici su se predstavili izvedbama različitih glazbenih žanrova, od tradicijskih i duhovnih pjesama do obrada domaćih i svjetskih evergreena. U suradnji sa Hrvatskim saborom kulture te uz pokroviteljstvo Grada Kaštela i TZ Kaštela, organizator smotre „Canta Dalmatia“ je Hrvatsko pjevačko društvo „Bijaćka vila“.

Tekst i foto: OJI HRM