14.05.2019.
Kadeti na međunarodnom natjecanju u Poljskoj

Kadeti Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman kadetkinja nadnarednica Rea Tomina Skender i kadet narednik Karlo Smontara sudjelovali su od 7. do 11. svibnja 2019. godine na međunarodnom natjecanju „Multinational Sports and Shooting Competition“ u Varšavi kojem je domaćin bila poljska akademija Wojskowa Akademia Techniczna.

Kadetkinja Rea Tomina Skender osvojila je prvo mjesto u streljaštvu u disciplini zračni pištolj dok je kadet Karlo Smontara u timu s kadetom Olehom Ivanenkom iz Zhytomir Military University iz Ukrajine osvojio četvrto mjesto u crossfitu.

Natjecanje je zamišljeno kao multinacionalna suradnja NATO članica, upoznavanje i kroz sport druženje kadeta iz različitih NATO akademija. Discipline u kojima su se natjecali kadeti bile su gađanje iz zračnog pištolja, cross-workout eventa, savladavanje poligona s preprekama, orijentacijsko trčanje i plivanje. Natjecateljski timovi bili su miješanih nacionalnosti od po dva natjecatelja, osim gađanja iz zračnog pištolja koje je održano kao pojedinačno natjecanje.

Na natjecanju su sudjelovali kadeti iz Hrvatske, Belgije, Bugarske, Grčke, Nizozemske, Rumunjske, Ukrajine i domaćina Poljske.

Tekst: pk Zdravko Lovašen

Foto: Kadetska bojna