06.05.2019.
Na HVU održan drugi memorijalni turnir Filip Trzun

U spomen na tragično stradalog kadeta Filipa Trzuna, na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" održan je 1. i 2. svibnja 2019. godine drugi memorijalni turnir u malom nogometu.

Program turnira je započeo odlaskom na grob Filipa Trzuna u Gornjem Vrapču, gdje je položen vijenac i zapaljena svijeća. Uslijedio je malonogometni turnir na kojem je sudjelovalo osam ekipa iz Kadetske bojne "Predrag Matanović".

Prva polufinalna utakmica između druge godine Vojnog vođenja i upravljanja (VViU) i kadeta pete godine VViU završila je rezultatom 6:2, dok je u drugoj utakmici između ekipe prve godine VViU i treće godine Vojnog inženjerstva (VI) pobijedila ekipa prve godine VViU rezultatom 6:1. U finalu turnira susreli su se kadeti prve i druge godine VViU, a pobijedili su kadeti druge godine rezultatom 7:4. Najbolji strijelac turnira bio je kadet Marko Pedić sa sedam postignutih pogodaka.

Pehar pobjedničkoj ekipi predao je otac preminulog kadeta, pukovnik Zvonko Trzun u društvu Filipovog najmlađeg brata Matea.

Turnir su organizirali kadeti 4. kadetske satnije Kadetske bojne „Predrag Matanović“ predvođeni kadetima Antonijom Vuglec i Vinkom Škobaljem, a u organizaciju turnira uključili su se i zapovjednik kadetske bojne satnik Hrvoje Šimleša te otac preminulog Filipa pukovnik Zvonko Trzun.

Tekst: pk Zdravko Lovašen

Foto: Marija Sever