06.05.2019.
Hrvatski generalski zbor na HVU "Dr. Franjo Tuđman"

Izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora predvođeno predsjednikom, umirovljenim generalom zbora Pavlom Miljavcem posjetilo je u ponedjeljak, 6. svibnja 2019. godine Hrvatsko vojno učilište "Dr. Franjo Tuđman".

Izaslanstvo je primio zapovjednik HVU-a, general-bojnik Mate Pađen sa suradnicima, a tom je prigodom general Pađen održao i prezentaciju o povjesnici, misiji, organizacijskoj strukturi, studijskim programima, izobrazbi časnika i dočasnika, vojnoj suradnji te viziji razvoja HVU-a.

Također, izaslanstvo HGZ-a upoznalo se sa zadaćama i misijama Dekanata, Centra vojnih škola "Petar Zrinski", Središta za strane jezike "Katarina Zrinska" i Centra za obrambene i strateške studije "Janko Bobetko" te im je prezentiran stručni rad na temu "Fizičko-geografski čimbenici terenske prohodnosti vojnih vozila prema metodologijama zapadnog svijeta".

U sklopu posjete izaslanstvo je obišlo Kabinet rodova "9. gardijske brigade Vukovi" i Kabinet oklopništva, kao i Kadetski klub gdje im je održana prezentacija o Kadetskoj bojni.

Tekst: MORH

Foto: HVU / D. Sertić