15.04.2019.
Uskrsna čestitka generala Šundova

Dragi vojnici, mornari, dočasnici, časnici, generali i admirali, pripadnici Hrvatske vojske u operacijama, misijama i aktivnostima potpore miru, kadeti, državni službenici i namještenici, pripadnici Ministarstva obrane i Hrvatske vojske.

U danima smo iščekivanja najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa - blagdana vjere, nade i životnog ohrabrenja.

Uskrs je vrijeme kada više nego u bilo koje doba godine slavimo nadu u svijet zajedništva i razumijevanja među ljudima. Uskrsno vrijeme nas uči da se hrabrije i spremnije suočavamo sa svakodnevnicom.

Slaveći radost Isusovog uskrsnuća, s ponosom i pijetetom prisjećamo se i svih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su svoje živote podarili za hrvatsku slobodu. Njihovim obiteljima iskazujemo svoju ljubav i poštovanje slaveći Uskrs kao vječni simbol pobjede života nad smrću, dobra nad zlom, svjetla nad tamom, nade nad očajem.

Ovih uskrsnih dana moje misli i molitve su i s pripadnicima Oružanih snaga koji su u ove blagdanske dane odvojeni od svojih obitelji časno služeći u plemenitoj zadaći potpore miru od Poljske preko Afganistana, Indije i Pakistana, Iraka, Libanona, Kuvajta i Kosova sve do Italije, Španjolske i Zapadne Sahare.

Želim da nam svima uskrsno vrijeme bude poticaj da se brinemo za bližnje, zauzimamo jedni za druge i tako zajedničkim nastojanjima oplemenimo naš život na dobrobit svih nas i cijele Domovine.

U tom duhu optimizma i nade sa željom da blagdansko ozračje ispuni vaša obiteljska i radna okruženja, svim pripadnicima Hrvatske vojske u domovini i mirovnim misijama i operacijama diljem svijeta želim sretan i blagoslovljen Uskrs!


NAČELNIK GS OSRH

general zbora

dr. sc. Mirko Šundov


U Zagrebu 15. travnja 2019.