12.04.2019.
Završio Tečaj za prvog dočasnika satnije

U Dočasničkoj školi „Damir Tomljanović Gavran“ u Požegi (DŠ) održana je 12. travnja 2019. svečanost povodom završetka 9. naraštaja Tečaja za prvog dočasnika satnije. Tečaj je trajao tri tjedna i uspješno ga je završilo 11 polaznika te im je zapovjednik DŠ-a pukovnik Zdenko Šakota uručio potvrde o završetku tečaja.

Cilj tečaja je sistematizirati postojeća znanja i vještine te usvojiti nova znanja i vještine sa svrhom osposobljavanja za Prvog dočasnika satnije, a završetkom tečaja polaznici su stekli kompetencije za uspješno obnašanje dužnosti Prvog dočasnika satnije.

Tijekom tečaja polaznici su osposobljeni za provedbu tjelesne pripremljenosti pojedinca i postrojbe kao i izradu standardnih operativnih postupaka i za sudjelovanje u planiranju i pripremi pojedinačne obuke kao potpore zajedničkim zadaćama i misiji satnije. Osposobljeni su i za učinkovitu organizaciju logističko-administrativne potpore te za pružanje potpore zapovjedniku satnije pri provedbi postupka vođenja postrojbe

Najboljim polaznikom naraštaja proglašen je narednik Mario Fiamengo pripadnik Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu kojega je zapovjednik DŠ-a pukovnik Zdenko Šakota pismeno pohvalio.

Tekst: bjn Mario Trnokop

Foto: Dočasnička škola