10.04.2019.
Posjet izaslanstva Ratne mornarice Vojske Crne Gore HRM-u

U sklopu aktivnosti bilateralne vojne suradnje, u posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici u utorak, 9. travnja 2019. boravilo je izaslanstvo Ratne mornarice Vojske Crne Gore.

Zapovjednika RM Vojske Crne Gore kapetana bojnog broda Veska Tomanovića, koji je predvodio izaslanstvo, primio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Ivo Raffanelli. Razgovori dvaju izaslanstava vodili su se o dosadašnjoj i planovima buduće suradnje. Posebna pozornost pritom posvetila se iskustvima u procesima integracije u NATO te međuresornoj suradnji državnih tijela koja djeluju u zaštiti nacionalnih interesa i prava na moru. Zapovjednik RM Vojske CG zahvalio se na dosadašnjoj potpori HRM-a te iskazao posebno zanimanje za nedavno pokrenuti studijski program vojnog pomorstva.

Nakon prijema u Zapovjedništvu HRM-a crnogorsko izaslanstvo primio je zapovjednik Obalne straže RH kmd Milan Blažević. Nakon prezentacije o ustroju i misiji Obalne straže RH organiziran je obilazak školskog broda ŠB-72 „Andrija Mohorovičić“ i novog ophodnog broda OOB-31 „OMIŠ“.

Tekst i foto: OJI HRM