10.04.2019.
General Šundov na otvorenju međunarodne izložbe vojne industrije - ASDA 2019.

Svečano otvorenje Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije ASDA 2019. održano je 10. travnja 2019. u Splitu.

Otvorenju su uz potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića, načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH generala zbora Mirka Šundova, zamjenika načelnika Glavnog stožera OSRH general-pukovnika Dragu Matanovića i direktora Glavnog stožera OSRH viceadmirala Roberta Hranja, prisustvovali i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban te brojni drugi vojni i civilni gosti i dužnosnici.

Međunarodna izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme peti put se održava u Splitu pod pokroviteljstvom Vlade RH i u organizaciji tvrtke TNT Production Inc. iz Sjedinjenih Američkih Država i uz potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Osim razgledavanja izložbe s vojnom opremom predviđeno je i održavanje brojnih sastanaka s predstavnicima tvrtki i izaslanstvima drugih država.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov nakon svečanosti otvorenja međunarodne izložbe ASDA 2019. susreo se s načelnikom Glavnog stožera Ukrajine gs Viktorom Muzhenkom i sa švedskim izaslanstvom. Tijekom susreta razgovarali su o dosadašnjoj bilateralnoj suradnji te su raspravljali o modalitetima buduće suradnje.

Tekst: KNGS

Foto: MORH / M. Čobanović