05.04.2019.
Polaznici Ratne škole posjetili Hrvatski sabor

Polaznici 21. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ posjetili su 4. travnja 2019. godine Hrvatski sabor. Izaslanstvo Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ predvodili su zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Željko Dadić, načelnik Ratne škole brigadir Mijo Kožić i nastavnik u Dekanatu brigadir Božo Vukasović.

Izaslanstvo HVU-a u Hrvatskom saboru dočekali su voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a prof. dr. sc. Miroslav Tuđman, predsjednik Odbora za vanjsku politiku dr. sc. Miro Kovač, predsjednik Odbora za obranu Ivo Dragovan, član Odbora za europske poslove Ivo Stier i tajnik Maroje Katalinić.

Polaznici su se upoznali s ulogom, aktualnim temama i raspravama te aktivnostima Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, temama o kojima raspravlja Odbor za obranu kao i aktivnostima Odbora za europske poslove, a vezano za tijek priprema predsjedanja Republike Hrvatske u Europskoj Uniji u prvoj polovici 2020.

Tijekom posjeta polaznici su pratili i raspravu saborskih zastupnika o prijedlogu Zakona o nestalim osobama u Domovinskom ratu.

Tekst: pk Zdravko Lovašen

Foto: sžn Dražen Volarić