03.04.2019.
Kadeti pobijedili na odbojkaškom turniru

U organizaciji Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ održan je 2. i 3. travnja 2019. u vojarni „Petar Zrinski“ odbojkaški turnir mješovitih ekipa.

Na turniru je sudjelovalo dvanaest ekipa: Glavni stožer OSRH, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, Zapovjedništvo za potporu, Počasno-zaštitna bojna, Inženjerijska pukovnija, Središnjica KIS-a, Bojna NBKO-a, Gardijska oklopno-mehanizirana brigada, Središnjica za upravljanje osobljem, Hrvatsko vojno učilište, Kadetska bojna i Napredna časnička izobrazba.

Svaka ekipa u svojem je sastavu imala najmanje dvije žene što je bio i osnovni uvjet za prijavu na turnir. Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe, a nakon natjecanja po grupama slijedile su utakmice za prva tri mjesta.

Prvo mjesto osvojila je Kadetska bojna „Predrag Matanović“ druga je bila ekipa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva dok je treće mjesto osvojila Napredna časnička izobrazba.

Pehare i zahvalnice uručio je zapovjednik HVU-a general-bojnik Mate Pađen koji je čestitao osvajačima pehara kao i svim natjecateljicama na dobrim rezultatima te fer i sportskom natjecanju.

Tekst: pk Zdravko Lovašen

Foto: sžn Dražen Volarić