11.03.2019.
U SMVO počeo 11. Tečaj za stožerno osoblje NATO-a

Središte za međunarodne vojne operacije, vojarna „Vitez Damir Martić“ od 11. do 22. ožujka 2019. godine provodi jedanaesti po redu NATO Staff Officers Course (NATO SOC-11).

Svrha tečaja je pružanje potpore pripadnicima OS RH koji se raspoređuju na rad u NATO stalnim zapovjedništvima te u misijama i zapovjedništvima u OPM (operacijama potpore miru) pod vodstvom NATO saveza. Programska područja obuhvaćaju opće informacije i činjenice o NATO savezu, objašnjavaju procese planiranja i donošenja odluka, prikazuju NATO sistem upravljanja krizama te pojašnjavaju funkcije stožera na operativnoj razini.

Zapovjednik SMVO-a, brigadir Ivan Miloš, otvorio je tečaj i održao prezentaciju o povijesti i radu Središta za međunarodne vojne operacije. Prigodom otvaranja tečaja, poželio je polaznicima dobrodošlicu i ugodno proveden tjedan u prostorima vojarne „Vitez Damir Martić“ u Rakitju.

Voditelj tečaja je bojnik Jurica Knežević (SMVO), voditelj nastavnog tima je poručnik Zvonimir Jakić (SMVO), a administrator tečaja stožerna narednica Vesna Pokos-Perharić (SMVO). Uz sudjelovanje instruktorskog tima SMVO bitna je i potpora provedbi tečaja jednog pripadnika Oružanih snaga BiH.

Tekst i foto: SMVO / J. Vrgoč