11.03.2019.
Proglašeni najbolji vojnici i dočasnici 9. HRVCON-a RS

Dana 9. ožujka 2019. godine u kampu „Marmal“ u Mazar-e Sharifu održana je svečanost proglašenja najboljih vojnika i dočasnika 9. HRVCON-a RS.

Svečanost je otpočela dodjelom NATO Non-Article 5 medalje nadnarednici Magdi Gugić za sudjelovanje u misiji „Odlučna potpora“, nakon čega je uslijedilo proglašenje najboljih vojnika i dočasnika. Potvrdnice i prigodne poklone najboljim vojnicima i dočasnicima 9. HRVCON-a uručili su zapovjednici 9. i 10. HRVCON-a RS brigadiri Dražen Ressler i Dragiša Konsa te prvi dočasnici 9. i 10. HRVCON-a RS časnički namjesnici Tihomir Slanac i Mario Mateljić.

Najboljim vojnicima mjeseca 9. HRVCON-a RS proglašeni su vojnici Petar Vuko i Branko Kutleša te razvodnici Slobodan Tomić, Filip Šušnjara, Ivica Buljan, Ivan Radić i Tiho Lagator. Najboljim dočasnicima 9. HRVCON-a proglašeni su skupnici Josip Laštre i Bojan Pek, desetnik Tomislav Soldić, narednici Goran Blažević i Marko Mikolić te stožerni narednici Goran Steiner i Vladimir Magdić.

Zapovjednik 9. HRVCON-a RS brigadir Dražen Ressler u prigodnom obraćanju čestitao je najboljima te im se zahvalio za iskazano nesebično zalaganje, profesionalizam i predanost u pristupu provedbi zadaća te dostojno predstavljanje Hrvatske vojske u međunarodnom okružju.

Svečanost je završila podjelom zahvalnica pripadnicima 9. HRVCON-a RS za sudjelovanje, potporu i profesionalni odnos u provedbi zadaća tijekom misije „Odlučna potpora“ u Afganistanu i prigodnim fotografiranjem.

Tekst i foto: 9. HRVCON RS