08.03.2019.
Pripadnici Inženjerijske pukovnije na sanaciji mosta u Karlovcu

Konferencija za medije na temu suradnje Grada Karlovca i Hrvatske vojske u radovima na sanaciji montažnog mosta održana je u četvrtak, 7. ožujka 2019. na mostu preko rijeke Kupe, koji spaja prigradska Karlovačka naselja Hrnetić i Veliku Jelsu.

Predstavnicima medija obratili su se zapovjednik Hrvatske kopnene vojske (HKoV) general-bojnik Siniša Jurković i zamjenik gradonačelnika Grada Karlovca Ivan Mrzljak te zapovjednik Inženjerijske pukovnije HKoV-a brigadir Alan Srpak.

Tom prilikom general Jurković naglasio je da je Hrvatska vojska uvijek spremna pomoći civilnim strukturama, ne samo u gradu Karlovcu, nego na području cijele Hrvatske.

Zamjenik gradonačelnika Grada Karlovca Mrzljak zahvalio je zapovjedniku HKoV-a na iskazanoj spremnosti za pomoć Hrvatske vojske lokalnoj zajednici u radovima na sanaciji.

O provedbi radova pripadnika Inženjerijske pukovnije u obnovi mosta govorio je brigadir Srpak.

Inženjerijska pukovnija HKoV-a postavila je vojni montažni most u prosincu 2000. godine u svrhu olakšanja svakodnevne cestovne komunikacije za nekoliko tisuća građana karlovačkih prigradskih naselja. Pripadnici Inženjerijske pukovnije izvršit će radove na sanaciji mosta nosivosti 30 tona, pri čemu će se očistiti željezna konstrukcija mosta od starih naslaga boje i korozije te nanijeti novi sloj boje, izvršiti zatezanje mosta i izmjena starih metalnih podnica s novim originalnim, drvenim.

Most je predviđen za prelazak pješaka i osobnih automobila, a tijekom sanacije na vodi će biti angažirani i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Karlovca s čamcem i „branom“ za prikupljanje otpada.

Tekst i foto: HKoV / D. Čulig