07.03.2019.
Obuka osvježenja stožernih dočasnika Zapovjedništva ZzP-a

Na Vojnom vježbalištu „Gakovo“ u Grubišnom Polju u vremenu od 25. veljače do 1. ožujka 2019. godine provedena je obuka osvježenja stožernih dočasnika Zapovjedništva ZzP-a. Voditelj obuke bio je nadnarednik Damir Plemenčić, prvi dočasnik satnije Bojne za opću logističku potporu, koordinator obuke časnički namjesnik Željko Kuraži, prvi dočasnik ZzP-a dok su polaznici obuke bili su stožerni dočasnici odjela Zapovjedništva za potporu.

Obuka dočasnika Zapovjedništva ZzP-a provedena je sukladno odobrenom „Programu obuke osvježenja prvih dočasnika OSRH“ koji se sastojao od više modula.

Iz modula „Stručna predavanja za rad DLP OS RH“ predavanja na zadanu temu provela je psihologica poručnica Sabina Kos iz Bojne za opću logističku potporu, dok je teme iz dušobrižništva proveo vojni kapelan Vladislav Mandura.

Tijekom provedbe obuke po svim modulima Programa obuke, radilo se na izgradnji zajedništva stožernih dočasnika i timskog rada na praktičnim oblicima obuke.

Svi polaznici uspješno su završili sve module obuku iz „Programa obuke osvježavanja prvih dočasnika OS RH“ te im je na kraju obuke uručena potvrda o osposobljenosti.

Tijekom provedbe obuke, polaznike su obišli načelnik stožera-zamjenik zapovjednika ZzP-a brigadir Ivan Raos i načelnik Odjela za operativne poslove i obuku Z ZzP brigadir Stanislav Jolić.

Proces obuke osvježenja stožernih dočasnika i vojnika postrojbi ZzP-a nastaviti će se i u narednom periodu.

Tekst i foto: čn Željko Kuraži / ZzP