04.03.2019.
Pripadnici Vojne policije na tečaju u MUP-u

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova na Policijskoj akademiji u Zagrebu od 4. do 11. ožujka 2019. održava se Temeljni tečaj za rad policijskih službenika operativnog dežurstva ustrojstvenih jedinica policije u predmetima nasilja u obitelji.

Cilj tečaja je kvalitetno postupanje ovlaštenih osoba u predmetima nasilja u obitelji, a tijekom 2019. godine u planu je održavanje još šest tečajeva istog plana i programa. Uz pripadnike MUP-a, tečaju će nazočiti pripadnici Pukovnije vojne policije te Samostalnog sektora za vojnopolicijske poslove Ministarstva obrane RH.

Tečaj su otvorili Darko Majstorović, načelnik Operativno-komunikacijskog centra policije MUP-a, i Anita Matijević, voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji Ravnateljstva policije. Otvaranju tečaja nazočili su načelnik Samostalnog sektora za vojnopolicijske poslove MORH-a brigadir Vlado Kovačević i zapovjednik Pukovnije vojne policije GS OSRH brigadir Mate Radoš, naglašavajući važnost međusobne suradnje obaju ministarstva na području stručnog usavršavanja ovlaštenih službenih osoba.

Tekst: MORH

Foto: MUP