08.02.2019.
Potpisani ugovori o stipendiranju s učenicima Tehničke škole u Zadru

Učenici 3. razreda Tehničke škole u Zadru koji se školuju za zvanje zrakoplovni tehničar potpisali su u četvrtak 7. veljače 2019. Ugovore o stipendiranju.

Učenici koji su potpisali Ugovore su budući zrakoplovni tehničari kojima će se po završetku školovanja osigurati posao u postrojbama Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Mjesečna stipendija za učenike trećih razreda iznosi 700kn, a četvrtih 800 kn. Stipendisti moraju redovito pohađati nastavu te izvršavati sve obveze utvrđene obrazovnim programom za zrakoplovnog tehničara, a završna ocjena treba im biti veća od 3,00.

Po završetku srednje škole uputit će se na Dragovoljno vojno osposobljavanje nakon čega će s MORH-om potpisati Ugovor o vojničkoj službi i stupiti u djelatnu vojnu službu.

Na potpisivanju ugovora bili su pukovnik Davor Misir, predstavnik Uprave za ljudske potencijale MORH-a, bojnica Slavica Dražić predstavnica Središnjice za upravljanje osobljem, zapovjednik Središta za obuku HRZ-a „Rudolf Perešin“ brigadir Goran Huljev, bojnik Dinko Janjiš voditelj Pododsjeka personalnih poslova SzO-a HRZ-a te ravnatelj Tehničke škole mr.sc. Denis Prusac.

Ravnatelj Tehničke škole učenicima je poželio puno uspjeha u daljnjem školovanju i radu te se zahvalio MORH-u na ovom vidu suradnje.

Brigadir Huljev je uvjeren da će stipendisti sve svoje školske obveze izvršiti u potpunosti, te im se zahvalio što su odlučili svoju profesionalnu karijeru graditi u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu. Istaknuo je kako ovaj vid suradnje ima budućnost te izrazio zadovoljstvo što se provodi u kontinuitetu.

„Vaše znanje, entuzijazam i mladost i iskustvo starijih kolega s kojima ćete raditi dobitna su kombinacija za razvoj HRZ-a, grane kojoj trebaju vaša specifična znanja i vještine.“ kazao je brigadir Huljev.

Tekst i foto: Leida Parlov