29.01.2019.
Pripadnicima HRZ-a uručena promaknuća, pohvale i nagrade

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, brigadni general Mato Mikić, u utorak 29. siječnja 2019. uručio je odluke o promaknućima, pohvalama i nagradama djelatnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Ivanu Đelagiću, Tomislavu Jagodiću i Marinu Lelasu su uručene Odluke Predsjednice RH i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga o promicanju u čin pukovnika zrakoplovstva.

U prigodi uspješno završene vojne vježbe „VELEBIT 18 - Združena snaga“ Predsjednica RH i vrhovna zapovjednica OS Kolinda Grabar-Kitarović pismeno je pohvalila pukovnika Ivana Đelagića, a potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević pohvalio je brigadira Michaela Križanca. Načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov novčano je nagradio časničkog namjesnika Vjekoslava Klobučara, nagradnim dopustom satnicu Antoniju Trupinić te je pohvalio stožernog narednika Dejana Vuletića.

Tom prigodom su uručene uspomenice za sudjelovanje u vojnoj vježbi „VELEBIT 18 – Združena snaga“ zapovjedniku Bojne zračnog motrenja i navođenja brigadiru Daliboru Benku i djelatnicima Zapovjedništva HRZ-a koji su sudjelovali u vježbi.

Vijest i foto: HRZ