25.01.2019.
Završena tematska radionica za obuke tehničke službe

Dana 23. i 24. siječnja 2019. godine u Središtu za obuku i doktrinu logistike Požega, Zapovjedništva za potporu, održana je Tematska radionica obuke tehničke službe za kategoriju osoblja vojnika i dočasnika.

Kroz Tematsku radionicu provedeno je utvrđivanje zahtijevanih sposobnosti za vojničke i dočasničke dužnosti ustrojbenih mjesta operativnih snaga odgovornih za održavanje naoružanja, analizu trenutno važećih programa izobrazbe koji se odnose na osnovno, dopunsko i dodatno osposobljavanje.

Radom su usuglašene i kompetencije osoblja (vojnici/dočasnici) kroz znanja i vještine kao izlaznih sposobnosti svih programa obuke koji su u razvoju i koje treba razvijati u odnosu na naoružanje koje je predmet Programa izobrazbe i održavanja u postrojbi.

Utvrđeni su zahtjevi za unaprjeđenjem izobrazbe kroz postojeće programe obuke i potrebe razvoja novih programa u odnosu na novi, važeći Pregled brojčano slovnih oznaka za dužnosti u rodovima, službama, strukama i njihovim specijalnostima te funkcionalna područja u OS RH.

Tekst : pk Ivica Mandić

Foto bjn Goran Mažar