25.01.2019.
Tečaj za motritelja zračnog prostora

Temeljem naputka za obuku pukovnije PZO za 2019 godinu, u vremenu od 14. do 25. siječnja na području aerodroma vojarne „Pukovnik Mirko Vukšić“ završio je tečaj osposobljavanja polaznika za motritelje zračnog prostora.

Na provedbenom tečaju nazočilo je 7 djelatnika pukovnije PZO.

Tečaj je namIjenjen djelatnicima raspoređenim na dužnost motritelj u vodovima za upravljanje paljbom te za pripadnike zapovjednih bitnica PZO.

Nakon završenog tečaja koji je trajao dva tjedna , polaznici su;

Obučeni i uvježbani u poznavanju,rukovanju i održavanju ustrojbenih sredstava za motrenje zračnog prostora vezano za dužnost za koju je obučavan,

Obučeni za motritelja zračnog prostora

Osposobljeni u poznavanju sustava za upravljanje paljbom u topničko-raketnim postrojbama PZO,

Osposobljeni u poznavanju napadnih sredstava iz zračnog prostora,

U stanju zadržati i nadograditi uvježbanost za orijentaciju,

U stanju zadržati i nadograditi obučenost i uvježbanost u poznavanju, rukovanju i održavanju ustrojbenih sredstava veza.

Provedeni tečaj je važan obučni događaj koji se provodi u cilju priprema postrojbi PZO za sudjelovanje na najstarijoj vojnoj vježbi OS RH „ŠTIT 2019“ koji će se provesti na vojno poligonu „119 brigade Hrvatske vojeske“ Premantura-Istra od 1. do 5. travnja 2019. godine.

Tečaj su uspješno završili svi polaznici, a potvrdnice o uspješno završenom tečaju uručio im je načelnik stožera i zamjenik zapovjednika P PZO pukovnik Alen Šimunić.

Tekst i foto: Časnik za OJ P PZO, satnik Elvis Nakić