25.01.2019.
Obuka za održavanje vozila M-ATV

U požeškom Središtu za obuku i doktrinu logistike, Zapovjedništva za potporu od 14. do 25. siječnja provedena je obuka za održavanje vozila M-ATV.

Teorijski dio obuke održan je u kabinetu za moto tehniku kroz predavanja, a nakon toga su polaznici praktičnim radom uz stručne savjete instruktora provodili zadane planirane aktivnosti u stjecanju vještina održavanja. Dio obuke je proveden u tehničkoj radionici u vojarni 123. brigade HV Požega gdje su polaznici imali priliku primijeniti stečena znanja na neispravnom vozilu na kojem su uspješno dijagnosticirali i otklonili kvar. Polaznici su se tijekom obuke upoznali sa vozilom i općim sigurnosnim zahtjevima kod održavanja, naučili su dijagnosticirati kvarove putem posebnih za to predviđenih uređaja kao i održavati i uklanjati nedostatke s pneumatskih, hidrauličnih i električnih sustava, a ujedno su obučavani za rad sa specijalnim alatima.

Viši Instruktor u obuci stožerni narednik Damir Tutić izjavio je: „Svi polaznici u potpunosti su savladali zadaće iz Programa obuke za održavanje vozila M-ATV čime su osposobljeni za održavanje u I stupnju te stekli uvjete za dobivanje certifikata osposobljenosti“. Potvrde o uspješno završenoj obuci polaznicima uručio je voditelj Odsjeka za izobrazbu i doktrinu tehničke službe, ujedno i voditelj obuke, pukovnik Ivica Mandić.

Tekst i foto: bjn Goran Mažar